Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA publică un articol despre posibilitatea transmiterii virusului SARS-2 pe calea aerului

0 Comment
39 Views

Raportul publicat de specialiștii americani cuprinde numeroase informații referitoare la transmiterea virusurilor gripale. Astfel, aflăm că termenul ”aerosol” este folosit pentru a descrie atât particulele respiratorii microscopice, cât și pentru a descrie norul format din acestea. În practica de sănătate publică, ”transmiterea aeriană” cuprinde, de asemenea, și particulele microscopice care transmit agenții patogeni infecțioși precum SARS-CoV-2.

Răspândirea virusului COVID-19 este cauzată, în special, de contactul apropiat dintre oameni (tuse, strănut, cântat, vorbit), nu prin transmiterea exclusiv aeriană, susțin cercetătorii din cadrul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor al SUA.

O proporție semnificativă a persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 (estimată la 40-45%) nu manifestă simptome, iar infecția poate fi răspândită mai departe de acestea. În acest sens, dacă SARS-CoV-2 s-ar fi răspândi în principal pe calea aerului, așa cum se întâmplă cu rujeola, experții ar fi observat o răspândire globală considerabil mai rapidă a infecției, la începutul anului 2020.

Datele disponibile indică faptul că SARS-CoV-2 s-a răspândit asemenea celorlalte virusuri respiratorii, în principal prin transmiterea microparticulelor într-un interval scurt (la mai puțin de doi metri). Transmiterea pe cale exclusiv aeriană poate avea loc în condițiile în care o persoană infectată produce aceste particule respiratorii mai mult de 30 de minute într-un spațiu închis. De asemenea, transmiterea mai poate fi facilitată și de expunerea prelungită la microparticulele infectate, dar și de ventilația inadecvată.

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/more/scientific-brief-sars-cov-2.html

Monica Maria Burlacu

Absolventă de Științe Politice, masterandă a Facutății de Sociologie și Asistență Socială, specializarea Studii de Securitate. Alumna a programului Study of the U.S. Institutes University of Massachusetts Boston, activă în zona drepturilor omului.


Miturile și teoriile conspirației legate de vaccinul Covid-19 au fost demascate

În această săptămână, Marea Britanie a intrat în istorie ca...

Leave your comment