Ce se întâmplă cu școlile de la 14 septembrie? Ministrul Tătaru: “La 3 cazuri în 3 clase, școala respectivă se închide”

0 Comment
81 Views

Ministrul Tătaru: Pe 7 septembrie, INSP publică evaluarea epidemiologică pentru fiecare județ. În funcție de aceasta, pe 10 septembrie, fiecare școală comunică modul în care va începe anul școlar.

Ministrul Educației și Ministrul Sănătății au susținut o declarație de presă comună, pentru a detalia modalitatea de începere a anului școlar 2020-2021.

Declarațiile lui Nelu Tătaru: 

  • Pe 7 septembrie, INSP va face publică evaluarea epidemiologică la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale, în funcție de care se va face deschiderea anului școlar în fiecare zonă.
  • Pe 10 septembrie, consiliile de administrație ale unităților școlare vor prezenta comitetelor județene, DSP și Inspectoratului Școlar scenariul la care s-au hotărât să înceapă anul școalar.
  • Nu va mai exista acea declarație pe proprie răspundere pentru părinți. 
  • Copiii de până la 5 ani din grădinițe nu vor purta măști. Considerăm că cele mai multe școli pot desfășura activitate normală, dar trebuie să se adapteze la fiecare scenariu.
  • La 3 cazuri în 3 clase, școala respectivă se închide.

Cele mai importante declarații ale Monicăi Anisie:

  • La 1 septembrie începe un an școlar. Acesta este cu noi provocări impuse de situația epidemiologică. În toată această perioadă premergătoare, am lucrat pentru a pregăti revenirea copiilor la școală, în siguranță.
  • Astăzi, în prima zi a anului școlar vom deschide un portal de informare dedicat anului acesta, intitulat educatiacontinua.edu.ro. Toți cei interesați vor găsi acolo informațiile necesare.
  • Tot în această perioadă au fost realizate filmări pentru proiectul Teleșcoala. Profesorii filmează lecțiile pentru a fi deja difuzate.
Elena Catana
Article by Elena Catana

Absolventă a Facultății de Științe Politice - UB, în prezent masterandă a Facultații de Psihologie și Științele Educației, am fost voluntar în cadrul mai multor ONG-uri încercând să fac o schimbare în bine în societatea românească.


Incendiul de la Piatra Neamț, un dezastru anunțat

Au trecut 10 ani de la incendiul care a mistuit...

Leave your comment