Ce prevede hotărârea de guvern care reglementează măsurile de relaxare din perioada următoare

0 Comment
121 Views

Guvernul României a adoptat o hotărâre prin care reglementează măsurile de relaxare din perioada următoare de după 15 iunie. Hotărârea a intrat în vigoare de astăzi, iar printre măsurile prevăzute de aceasta se numără:

  1. Eliminarea măsurilor de carantină pentru persoanele asimptomatice care se întorc în România din anumite țări, precum: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Lichtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.
  2. Reluarea zborurilor către și dinspre țările menționate mai sus.
  3. Actualizarea listei cu țările pentru care se elimina măsurile de carantină o să se facă de către INSP în fiecare zi de luni la ora 16:00, iar ea intră în vigoare la 24 de ore de la momentul adoptării acesteia de către CNSU.
  4. Situația epidemiologică din țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare este monitorizată de către INSP, iar în cazul unei evoluții nefavorabile, acesta va propune CNSU eliminarea de pe lista.
Petru Nicolaescu
Article by Petru Nicolaescu

Absolvent al specializării Comunicare și Relații Publice în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București.


Regatul Unit al Marii Britanii a aprobat folosirea vaccinului Oxford- AstraZeneca

Vaccinul împotriva Covid-19 produs de oamenii de știință de la...

Prima persoană vaccinată în România. Începe campania națională de vaccinare

Prima persoană de pe teritoriul țării care s-a vaccinat împotriva...

Leave your comment