Cazurile de Covid-19 cresc de la zi la zi în întreaga lume

0 Comment
49 Views

Luni, 28 septembrie 2020 a fost atins un prag critic de 1 milion de decese, iar lucrurile nu par să se îndrepte în vreun fel, iar America, Brazilia și India înregistrează nu mai puțin de jumătate din acest total, fiind cele mai afectate regiuni.

La nivel global sunt înregistrate nu mai puțin de 5000 de decese pe zi, iar dacă lucrurile se vor menține pe această linie, în nu mai puțin de 6 luni vom avea 2 milioane de morți, susține Robert Cuffe, președintele secției de statistică a BBC. Cu toate că specialiștii strâng informații despre acest virus, iar măsurile de protecție stricte au început să reapară în mai multe state, nu sunt încă semne clare că rata de deces ar încetini.

Guvernele lumii încep să înăsprească măsurile împotriva noului tip de Coronavirus

Având în vedere că marile puteri ale lumii nu văd o îmbunătățire a situației, statele puternice reîncep să impună măsuri mai stricte pentru a stabiliza situația.

Angela Merkel, cancelarul federal al Germaniei, “spune că numărul în creștere a infectaților este un motiv de îngrijorare real, iar o nouă blocare a activităților economice trebuie evitată cu orice cost.“

Număr record de noi infectați în Romania

Până astăzi, 30 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 127.572 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 102.476 de pacienți au fost declarați vindecați. Numărul crește de la zi, iar astăzi a fost înregistrat un nou record negative În ultimele 24 de ore au fost 2.158 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de infecții cu coronavirus de la începutul pandemiei, iar  la terapie intensivă sunt internați în stare gravă 550 de pacienți cu COVID-19.

Dragos Matei
Article by Dragos Matei

Absolvent de Stiinte Politice la Universitatea din București, masterand al Facutății de Sociologie și Asistență Socială - UB, specializarea Studii de Securitate.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment