“Catastrofă generațională“ în educație – secretarul general al ONU avertizează în legătură cu situația la nivel mondial

0 Comment
113 Views

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a avertizat că lumea se confruntă cu o „catastrofă generațională” din cauza închiderilor școlii pe fondul pandemiei de Covid-19 și că readucerea elevilor în siguranță la clasă trebuie să fie „o prioritate maximă”.

„Consultarea cu părinții, îngrijitorii, profesorii și tinerii este fundamentală” a declarat Antonio Guterres

De la mijlocul lunii iulie au fost închise școli în aproximativ 160 de țări, fapt care a afectat peste 1 miliard de elevi. În același timp, 40 de milioane de copii au pierdut o bună parte din educația preșcolară, a spus Guterres într-un comunicat video.

„Acum ne confruntăm cu o catastrofă generațională care ar putea risipi potențialul uman nespus, să submineze decenii de progres și să agraveze inegalitățile înrădăcinate”, a susținut Guterres, lansând campania “Salvați-ne viitorul”. 

Despre situația concretă a sistemului educațional din România, probleme întâmpinate de elevi, parinți și profesori în ultimele luni, dar și despre abandonul școlar cauzat de pandemie vorbește președintele executiv Salvați Copiii România – Gabriela Alexandrescu.

La nivelul țării, numărul copiilor care trăiesc în sărăcie este în jur de 1.000.300. Din cifrele venite de la minister, 250.000 de copii nu au avut acces la tehnologie pentru a face educație online. E număr mare, iar din analizele Salvați Copiii numărul este dublu!” a declarat Gabriela Alexandrescu pentru FacemSpitale.ro.

Sursa: www.reuters.com

Elena Catana
Article by Elena Catana

Absolventă a Facultății de Științe Politice - UB, în prezent masterandă a Facultații de Psihologie și Științele Educației, am fost voluntar în cadrul mai multor ONG-uri încercând să fac o schimbare în bine în societatea românească.


Am fost la redeschiderea școlilor și grădinițelor din Capitală și din Ilfov. Ce am văzut dă totul peste cap!

Sursa foto: părinte Popești-Leordeni (sub protecția anonimatului);  Școala Gimnazială „Ioan...

"Te scot la un vot?" Generația VOT

Ei sunt tinerii din ziua de azi – dedicați, ambițioși, curajoși,...

Leave your comment