Care sunt simptomele coronavirusului, acum că vine și sezonul rece?

0 Comment
193 Views

În principiu știm faptul cum că răceala, gripa, precum și Covid-19 sunt cauzate de viruși diferiți, dar pot avea simptome similare. Astfel că, e foarte greu să îți dai seama dacă ești sau nu infectat, sau chiar dacă persoana de lângă tine este la fel, infectată sau nu.

Însă înainte de a-ne judeca între unii și alții, trebuie să ținem cont de următoarele simptome ale Covid-19, precum o temperatură a corpului mai mare de 37.8 grade Celsius, sau mai mare. Cu toate acestea, este ceva absolut normal ca să avem febră, mai ales când corpul nostru luptă contra oricărei infecții, nu doar contra coronavirusului.

Alte două simptome sunt reprezentate de o tuse continuă sau chiar pierderea gustului sau a mirosului.

Cum facem diferența între SARS-CoV-2, gripă și răceală?

Simplu! Urmând următoarele simptome oferite de către Organizația Mondială a Sănătății și de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor afișate în imaginea de mai jos. Doar așa putem face diferența între cele trei boli ce afectează sistemul respirator într-un mod foarte asemănător.

Sursa: BBC.com

https://www.bbc.com/news/health-54145299
Laurențiu-Georgian Buboacă

Sunt student la master, specialitatea "Jurnalism Politic" în cadrul Facultății de Jurnalism a Universității din București, licențiat în științe politice la Facultatea de Științe Politice, UB.


Prim-ministrul adjunct al Irlandei de Nord se autoizolează

Prim-ministrul adjunct al Irlandei de Nord, vicepreședinte al partidului naționalist,...

Leave your comment