Carantină sau consțientizare. Lupta pentru supraviețuire e în fiecare dintre noi.

0 Comment
134 Views

Organizația Mondiala a Sănătății avertizează să se ia în calcul restricții noi după ce relaxarea din ultimele două luni a adus la ,,explozia’’ pandemiei de COVID-19. Guvernele ar trebui să fie pregătite pentru revenirea la carantină, susține un reprezentant al OMS.

Sursa foto: Capital

„Multe state reușesc să gestioneze focarele și creșterile prin carantinarea unor zone geografice limitate, a unor mici regiuni, pentru a ține sub control răspândirea bolii. Cred că este o chestiune de amploare. Statele pot și ar trebui să țină sub control boala prin aceste măsuri. Cu toții dorim să evităm ca țările să revină la închiderea totală. Nimeni nu dorește acest lucru, dar există situații în care este singura opțiune”, a declarat Michael Ryan, directorul OMS responsabil pentru programul de urgențe.

„Odată ce închiderea se termină, întotdeauna există riscul ca boala să revină”, a mai adaugat oficialul OMS.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a mai adaugat că dintre cele 230.000 de noi cazuri de COVID-19 confirmate duminică, 80% s-au înregistrat în zece ţări şi 50% în numai două state. SUA şi Brazilia sunt ţările cele mai afectate.

Cazurile globale de coronavirus se apropie de 13 milioane, potrivit statisticilor Universității Johns Hopkins.

Sursa foto: Mumbai Live

În aceste condiții, Organizația Mondiala a Sănătății avertizează că țările afectate ar trebui să ia în calcul noi restricții, după ce relaxarea din ultimele două luni a dus la agravarea pandemiei de COVID-19.

OMS recomandă tărilor să se deschidă cu precauție, aplicând toate măsurile de siguranță posibile pentru a evita un regres mondial. Dacă nu se vor respecta măsurile de siguranță care vizează fiecare om de pe acest glob, vom fi nevoiti să stăm izolați până când vom putea sa ne protejăm individual și colectiv de acest virus. Nu este nici o limitare a drepturilor omului, ci o necesitate vitală de supraviețuire. Acum ca niciodată omenirea se confruntă cu cel mai mare inamic al său, suntem obligați pentru noi, parinții, copii noștri și ceilalți din jur să facem un efort și să respectăm recomandările.

Sursa foto: Ro Health Review

Autor: Maricica Ciubara

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Leave your comment