”Bugetul 2021 va fi votat de viitorul Parlament, alegerile trebuie organizate”

0 Comment
49 Views

Prim-ministrul României, Ludovic Orban a declarat la finalul săptămânii trecute că bugetul de stat pe 2021 va fi votat de viitorul Parlament. În același timp, acesta acuza majoritatea parlamentară actuală, controlată de PSD de lipsa legitimității.

”Bugetul va fi votat de parlamentarii care vor fi aleși în 6 decembrie (…) Ei aruncă România în faliment și dacă mai insistă cu aceste aberații economice, agențiile de rating ne vor retrogada, cetățenii se vor împrumuta cu dobânzi din ce în ce mai mari, creșterea deficitului va fi clară, în timp ce veniturile vor scădea”, a declarat premierul la România TV.

Orban a subliniat necesitatea organizării alegerilor parlamentare în data de 6 decembrie, susținând că Guvernul a stabilit această dată în conformitatea cu legislația curentă, legea care permite Parlamentului să stabilească data scrutinului nu a intrat în vigoare. Această remarcă a fost făcută cu referire la declarațiile șefului PSD, Marcel Ciolacu, care susține amânarea alegerilor, în condițiile în care situația sanitară se agravează.

„În baza cadrului constituţional şi legal, Guvernul a stabilit data alegerilor pentru 6 decembrie. Asta este data alegerilor constituţională şi legală. Între timp am văzut că s-a mai emis o decizie a CCR care pe mine m-a surprins şi bănuiesc că nu numai pe mine, ci şi pe alţii, dar asta e (..) Până nu se publică motivarea CCR, nu poate intra în vigoare legea prin care Parlamentul şi-a arogat competenţa de a stabili data alegerilor. (..) Deci, proiectul de lege anunţat de domnul deputat Dohotaru, care urmăreşte stabilirea datei alegerilor la 14 martie, nu poate să intre încă în dezbatere pentru că nu este în vigoare legea pe care am atacat-o la Curte, împreună cu preşedintele, şi Curtea ne-a respins atacul, care dă competenţa Parlamentului să stabilească data alegerilor”, a mențioant, duminică, Orban, la România Tv.

Monica Maria Burlacu

Absolventă de Științe Politice, masterandă a Facutății de Sociologie și Asistență Socială, specializarea Studii de Securitate. Alumna a programului Study of the U.S. Institutes University of Massachusetts Boston, activă în zona drepturilor omului.


Anul 2020 în istorie: Un an de AUR. Ascensiunea în Parlament a radicalilor

Dincolo de evenimentele care s-au petrecut în zona medicală care...

Leave your comment