Britanicii pregătesc 6.500 de asistente investind 180 mil. de Lire Sterline

0 Comment
115 Views

Serviciul Național de Sănătate sau National Health Service(NHS) din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, au pregătit până la 180 de milioane de Lire Sterline pentru a pregăti, recruta și introduce în cadrul medical în jur de 6.500 de noi asistente/asistenți internaționali.

Angajarea acestora este întocmai pentru a crește siguranța medicală în ceea ce privește sosirea unui nou val de SARS-CoV-2 în viitorul apropriat. Mai ales că încă de pe acum începe sezonul răcelilor, și va fi aproape imposibil de a-i separa pe cei răciți de cei care poartă cu adevărat boala.

Asistenta șefă a NHS din Anglia, Ruth May, spune că a pregătit o cheltuială de fonduri de până la 180 de milioane de Lire pentru a angaja viitoare asistente internaționale, multe dintre acestea provenind din India, sosind pe teritoriul Angliei încă de acum două săptămâni.

De asemenea, șefa asistentelor din Anglia specifică faptul cum că peste 2.500 de asistente au fost reintroduse în sistemul medical în tocmai pentru a preveni răspândirea Covid-19 încă din primul val de infectări.

“- Asistentele medicale au fost în fruntea răspunsului contra Covid-19, au muncit atât de mult!

“Publicul a văzut amploarea și profunzimea a ceea ce pot face asistentele și moașele(un profesionist în sănătate care are grijă de mame și de nou-născuți în jurul nașterii).”

“Eu știu că ele, ca și profesie, se vor ridica și vor înfrunta provocările din nou pentru câteva luni provocatoare, fără îndoială.”

“Noi vom vedea, fără îndoială, cum că asistentele vor fi în prima linie de luptă ca și răspuns pe durata iernii, și exact de aceea vrem mai multe asistente, de aceea noi le cerem oamenilor să ni-se alăture profesiei noastre.”

“Nu vrem doar ca oamenii să aplaude după asistenți medicali, ci vrem ca oamenii să devină asistenți medicali.”

– a declarat, Ruth May.

Până acum Departamentul pentru Sănătate și pentru Asistență Socială din Regatul Unit a oferit în jur de 20 de milioane de Lire pentru a intensifica angajarea la nivel internațional de noi asistente.

De asemenea, spitalele britanice au primit peste 150 de milioane de Lire spre a-i folosi pentru asistentele deja existente în sistemul medical, pentru a le oferi antrenamente sau chiar pentru a le oferi în continuare un venit pentru a rămâne în sistemul medical.

O astfel de măsură a fost adoptată și în România, când Ministerul Sănătății a anunțat că sunt așteptați 2710 de medici, precum și medici dentiști și farmaciști pentru a susține în acest an un nou examen spre a obține titlul de specialist.

Sursa: Independent.co.uk

https://www.independent.co.uk/news/health/nhs-plan-nurse-workforce-ruth-may-england-coronavirus-b486319.html
Laurențiu-Georgian Buboacă

Sunt student la master, specialitatea "Jurnalism Politic" în cadrul Facultății de Jurnalism a Universității din București, licențiat în științe politice la Facultatea de Științe Politice, UB.


Prim-ministrul adjunct al Irlandei de Nord se autoizolează

Prim-ministrul adjunct al Irlandei de Nord, vicepreședinte al partidului naționalist,...

Criză de Remdesivir în spitalele din țară. Medicamentul respectiv tratează Covid-19

În România tratamentul pentru Covid-19 se face cu Remdesivir, însă...

Leave your comment