BREAKING|Alina Bica și Ioan Bene prinși în Italia

0 Comment
105 Views

Fosta șefa a DIICOT, Alina Bica, urmărită internațional cu mandat european pentru infracțiunea de favorizarea infractorilor, dar și Ioan Bene, de asemenea urmărit internațional, au fost prinși în Italia. Ei urmează să fie aduși în țară.

Liviu Vasilescu, insperctorul-șef al Poliției Române a anunțat vineri seară că “Alina Bica Mihaela, urmărită internațional cu mandat european, pentru infracțiunea de favorizarea infractorilor, fiind condamnată la 4 ani și Bene Ioan, urmărit internațional cu mandat de arestare, fiind condamnat 6 ani și 2 luni pentru fals în înscrisuri și uz de fals, sunt în custodia colegilor din Italia. Vor fi prezentați unei instanțe care va dispune demersurile de a-i aduce în țară.

Sursa foto: G4Media.ro

CONTEXT

La sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, după ce instanța a respeins apelul Alinei Bica, Poliția Română a dat-o în urmărire pe fosta șefa a DIICOT. În urmă respingerii apelului, aceasta a rămas cu pedeapsa de 4 ani de închisoare cu executare. Ea a fost judecată în mai multe dosare, dar a plecat din țară încă din 2018, înainte că procesele sale să se încheie. Ea a mers mai întâi în Costa Rica, unde, a fost fotografiată alături de Elena Udrea. Ea a fost reținută în Costa Rica, dar a fost eliberată ulterior.

Alina Bica a fost secretar de stat în timpul mandatelor anterioare deținute de Cătălin Predoiu.

Omul de afaceri Ioan Bene, a fost dat în urmărire la dată de 31 ianuarie 2018, după ce s-a sustras încarcerării. Acesta a fost condamnat de către Curtea de Apel Cluj la 3 ani și 8 luni de închisoare în dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu. În presă locală existau informații că el ar fi în Italia.

Petru Nicolaescu
Article by Petru Nicolaescu

Absolvent al specializării Comunicare și Relații Publice în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București.


Leave your comment