Belgia se îndreaptă spre un dezastru sanitar cauzat de Covid-19

0 Comment
64 Views

Belgia se îndreaptă spre un dezastru sanitar. Criza de locuri la terapie intensivă poate sufoca sistemul medical în următoarele doua săptămani, dacă numărul de infectări cu noul coronavirus care necesită internare în spital, continuă să crească. În perioada 9-15 octombrie s-au înregistrat, în medie, 7900 de noi infectări zilnic. Aproape 2500 de pacienţi cu coronavirus se află internaţi în spital, dintre care mai bine de 400 la terapie intensivă.

Gradul de infectare cu noul SARS-CoV2 este uriaș, iar autoritațile se tem că la mijlocul lunii noiembrie vor ajunge să fie ocupate toate cele 2000 de paturi la terapie intensivă, care există în ţară. Guvernul Belgian a decis ca de luni, în regiunea capitalei Bruxelles, să fie luate măsuri de restricție în ceea ce privește activitățile restaurantelor, cafenelelor, teatrelor dar și restrictii rutiere. În ciuda protestelor locuitorilor, care consideră exagerate masurile luate de Guvernul Belgiei, oficialii mizează pe eficiența acestor măsuri care s-au dovedit viabile și în primăvară, atunci când majoritatea țărilor europene au intrat în lockdown și au putut stopa răspândirea generalizată. „Cifrele continuă să evolueze nefavorabil. Monitorizăm evoluțiile de la o oră la alta și vom continua să facem tot ce este necesar pentru a limita răspândirea în continuare a virusului”, a declarat Presedintele Ministru al Guvernului, domnul Jan Jambon, potrivit The Brussels Times.

Mai mult decât atât, Prim-Ministrul Belgiei, Alexander De Croo a declarat “Ca țară, nu trebuie să  permitem să fim împărțiți în lupta împotriva virusului. Vom învinge virusul doar dacă vom face cu toții ceea ce este necesar împreună”, a declarat Prim-Ministrul Belgiei Alexander De Croo potrivit The Brussels Times.

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Miturile și teoriile conspirației legate de vaccinul Covid-19 au fost demascate

În această săptămână, Marea Britanie a intrat în istorie ca...

Leave your comment