Aurelian Bădulescu, în “sufletul” lui Nicușor Dan în plină pandemie COVID-19. Orban: „Firea l-a trimis pe Bădulescu”

0 Comment
228 Views

Conflict de proporții între Nicușor Dan și Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei. Cei doi s-au certat în timpul conferinței de presă susținută de candidatul PNL-USR la Primăria București, Nicușor Dan, care avea drept scop atragerea atenției asupra eșecurilor din timpul mandatului Gabrielei Firea, pe care acesta a numit-o „cea mai dezastroasă administrație”.

Sursa: Facebook

Fără să fie invitat la conferința de presă, viceprimarul PSD a intrat peste Nicușor Dan și l-a întrerupt pe candidatul PNL-USR încălcând regulile de distanțare socială. Deși cei doi au început să se contrazică înainte de începerea conferinței, ei au continuat chiar și în timpul evenimentului. Aurelian Bădulescu s-a așezat încă de la început la pupitru, susținând că vrea să își expună punctul de vedere, iar pe durata conferinței candidatului opoziției i-a întrerupt constant discursul lui Nicușor Dan.

Vezi VIDEO aici.

Viceprimarul PSD, Bădulescu i-a reproșat lui Nicușor Dan că a stat „într-un dulap” în ultimii ani și nu a ezitat să îi atragă atenția că nu poartă mască de protecție. Nicușor Dan, la rândul său, i-a atras atenția viceprimarului că nu respectă distanța socială cerută de lege.

„Ne cerem scuze pentru circul pe care, în maniera caracteristică, îl face PSD”, a spus Nicușor Dan la începutul conferinței.

La conferință au fost prezenți neinvitați mai mulți angajați ai Primăriei Capitalei, dar și Directorul STB.

”M-am săturat de incompetenţa voastră! Ce-aţi făcut 4 ani? Vă bateţi joc de noi!”, a fost supărarea unui motociclist adresată lui Aurelian Bădulescu, nemulțumit de blocajele din trafic și de faptul că a stat în coloană ore în șir în Prelungirea Ghencea. Viceprimarul PSD a susținut că cetățeanul a fost plătit de către organizatorii conferinței și i-a cerut să înapoieze banii lui Nicușor Dan pe care i-a primit pentru această intervenție.

Bădulescu:„Acest individ mă împinge cu o violență ieșită din comun”

Viceprimarul Capitalei susține că va depunde o plângere penală din cauza incidentelor din cadrul conferineței. El a spus că Nicușor Dan l-a bruscat, dar și că bodyguardul candidatului susținut de PNL l-a amenințat că îi „taie beregata”.

„Aveţi capacitatea şi cei care analizează imaginile, să vedeţi că aţi avut de a face cu un alt Nicuşor Dan, poate că acesta este Nicuşor Dan, care a înţeles să mă împingă, să-şi pună bodyguardul pe mine care m-a şi ameninţat spunându-mi că îmi taie beregata dacă nu-mi văd de treaba mea, motiv pentru care voi depune plângere penală pentru ameninţare. Acesta mi-a condiţionat atitudinea şi comportamentul pe care urmează să-l aibă faţă de mine dacă nu părăsesc acea zonă. Atâta timp cât consideri că ai o astfel de ieşire publică într-un spaţiu public, adică într-un spaţiu care îmi aparţine şi mie, trebuie să te comporţi faţă de mine civilizat şi nu să mă ameninţi”, a declarat Aurelian Bădulescu vineri, într-o intervenţie la Digi 24.

”Cetăţenii municipiului Bucureşti trebuie să ştie ce s-a făcut pentru ei, cu ce eforturi, şi cine a fost implicat în aceste activităţi, nu să-l las pe dumnealui să mintă. Aţi văzut că în faţa argumentelor nu ştie să aducă contraargument”, a mai adăugat el.

Ludovic Orban:„Firea l-a trimis pe Bădulescu acolo”

„S-au descalificat. Firea l-a trimis pe Bădulescu acolo ca să împingă la un scandal, să împiedice exprimarea liberă, normală, civilizată a unui candidat la primărie. S-au descalificat, și-au dat foc la valiză. Prin această atitudine au arătat clar că nu le pasă de bucureșteni și că singurul lor obiectiv e să le dea la gioale acelora care spun adevărul din București și despre administrația catastrofală a PSD în București”, a declarat Ludovic Orban, relatează Mediafax.

Premierul a mai declrata că nu se aștepta „la asemenea mitocănie și bădărănie din partea PSD”.

Dan Barna, liderul USR, consideră că intervenția viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu a fost „un eveniment fără precedent, prin violenșa și stupiditatea lui”. „Nu o să îl opriți pe Nicușor Dan”, a fost mesajul lui Barna.

În comunicatul de presă remis de Nicusor Dan, candidatul PNL USR la Primăria București a declarat: „Condamn ferm aitudinea extem de agresivă și lipsită de respect a Gabrielei Firea, primarul PSD al Municipiului București, care și-a trimis în această dimineață adjunctul, pe viceprimarul PSD Aurelian Bărbulescu, pentru a perturba conferința mea de presă dedicată eșecului celor 4 ani de activitate a actualei administrații pesediste a Capitalei. Gabriela Firea a demonstrat astăzi, din nou, că este un reprezentat tipic al PSD – agresiv, arogant și laș. Gabriela Firea datorează scuze bucureștenilor pentru că a încercat să transforme într-un circ o evaluare publică civilizată și argumentată”.

Specialistul în comunicare publică, decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Antonio Momoc a declarat pentru facemspitale.ro: “Circul pe care l-a făcut viceprimarul PSD la conferința lui Nicușor Dan l-a relansat pe candidatul PNL – USR în cursa pentru Primăria capitalei. Dacă nu ar fi existat aceasta imixtiune necivilizată a reprezentantului PSD, audiența pentru acest eveniment ar fi fost nesemnificativă. Nicușor Dan punctează prin efectul de bumerang al ieșirii scandaloase a lui Bădulescu: creste atenția asupra sa și apare si ca o victimă a badaraniei. Ceea ce va determina o parte a publicului să vină la vot pentru a taxa, pentru a amenda acest tip de comportament.”

Ana-Maria Tabarac

Absolventă a Facultatății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București.


Ludovic Orban anunță sistarea evenimentelor private

Pentru a stopa evoluția negativă a cazurilor de coronavirus, premierul...

Leave your comment