AstraZeneca oprește studiul clinic de fază a 3-a al vaccinului pentru Covid-19

0 Comment
65 Views

AstraZeneca a anunţat că suspendă studiul clinic de fază a 3-a al posibilului său vaccin pentru noul coronavirus, pe care îl dezvoltă în colaborare cu Universitatea Oxford, după ce unul dintre participanţi a prezentat semne ale unei reacţii adverse grave.

Sursa foto: freepik.com

Directorul ştiinţific al OMS, Dr. Soumya Swaminathan, a declarat joi că nu trebuie să fim ”exagerat de dezamăgiţi” de informaţiile referitoare la suspendarea studiului clinic, adăugând că ”aceste lucruri se întâmplă”.

”Există un protocol pentru ceea ce trebuie făcut atunci când se întâmplă ceva. Dacă este un efect secundar uşor, sunt lucruri de făcut. Dacă este o reacţie gravă, aşa cum a fost în acest caz,  a fost un efect secundar sever, prin urmare procesul a fost oprit. Şi din nou, aceasta este o procedură normală. Aceasta este o practică clinică bună, deoarece siguranţa este de cea mai mare prioritate în orice studiu clinic”, a relatat Dr. Soumya Swaminathan în timpul unui briefing de presă susţinut la sediul organizaţiei de la Geneva.

”Cred că acesta este un bun, poate o trezire la realitate sau o lecţie pentru ca toată lumea să recunoască faptul că există urcuşuri şi coborâşuri în cercetare, există urcuşuri şi coborâşuri în dezvoltarea clinică şi trebuie să fim pregătiţi pentru acestea. Sperăm că lucrurile vor putea merge mai departe, dar depinde. Depinde de multe şi trebuie să aşteptăm să vedem detaliile a ceea ce s-a întâmplat de fapt “, a mai adaugat Swaminathan.

Sursa foto: freepik.com

Maricica Ciubara
Article by maryfurtuna

Jurnalist și coordonator de proiecte. Am prezentat emisiuni și programe matinale și de știri. Am scris despre politică, istorie și social. Pasionată de analiza și investigarea de informații.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment