Apar noi focare de infecție cu noul coronavirus în România după relaxarea măsurilor

0 Comment
282 Views

La doar 10 zile după încheierea stării de urgență, acum că românii pot să circule liber, au apărut noi focare de infecție cu noul coronavirus la nivelul țării. Sunt primele consecințe după relaxarea măsurilor de deplasare în localități și desfășurare a activității socio-economice. Cazurile s-au înregistrat în mai multe unități medicale din țară.

În Olt, sâmbătă au fost testați pozitiv 18 asistente de la ambulanță și un jandarm. În Iași au fost descoperite 18 cadre medicale din două spitale, dar și 16 pacienți infectați, iar în Alba, șase cadre medicale au avut nevoie de intrenare după ce au fost confirmate pozitiv.

Numărul testelor elefctuate a crescut, astfel că există o posibilitate ca numărul celor infectați să crească în următoarele zile.

A fost înregistrată o creștere a rezultatelor pozitive. Este vorba de un medic rezident și 10 asistente de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Ei reveniseră de puțin timp din cele 14 zile libere, dat fiind faptul că în acest spital se lucrează în ture de câte două săptămâni. După nici 24 de ore, încă 17 persoane – 4 cadre medicale și 13 pacienți – au fost testate pozitiv cu noul coronavirus.

Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași ia în considerare intarea în carantină a spitalulului, însă decizia finală va fi luată în funcție de rezultatele viitoarelor teste.

Vești proaste și pentru angajații Spitalului de Urgență pentru Copii „ Sfânta Maria” din Iași. „La Spitalul pentru Copii Sf. Maria din Iaşi este declanşată o anchetă epidemiologică. În urma testărilor efectuate, rezultatele au evidenţiat prezenţa noului coronavirus la patru cadre medicale. Ancheta este în curs de desfăşurare”, a declarat pentru Digi24 Marius Voicescu, de la DSP Iași.

Ana-Maria Tabarac

Absolventă a Facultatății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment