ANTICORPII DEZVOLTAȚI DE UNELE PERSOANE, ÎN SPECIAL DE COPII, AU POTENȚIALUL DE A LUPTA CU VIRUSUL

0 Comment
43 Views

În urma unor cercetări amănunțite, University College London și Institutul Francis Crick au descoperit că sistemul imunitar, în timpul virozelor comune, dezvoltă unii anticorpi ce pot oferi un nivel de protecție contra noii tulpini virale.

Unele persoane, în special copiii, au dezvoltat anticorpi reactivi la Sars-COV2 în sânge, nefiind infestate vreodată cu acest virus. În combaterea agentului patogen, sistemul imunitar oferă ca răspuns crearea anticorpilor necesari. În situația în care persoana se reinfectează cu virusul, anticorpii rămași în sânge o bună perioadă de timp îl identifică și totodată îl izolează. Cazurile în care persoanele sunt asimptomatice sunt greu de explicat de cercetători care suspectează că unii anticorpi prezenți în organism ce s-au confruntat cu alte tipuri de coronavirusuri pot încetini răspândirea infecției cu Sars-COV2.

Testele efectuate de cercetători au scos la iveală faptul că, în mod surprinzător, unele persoane care nu au fost expuse virusului aveau în sânge anticorpi ce puteau recunoaște agentul infecțios.

Rezultatele noastre arată că în special copiii au mai multe șanse să aibă acești anticorpi reactivi încrucisați decât adulții. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege de ce se întâmplă acest lucru, dar ar putea fi vorba de expunerea mai regulată a copiilor la alte coronavirusuri.” – a spus Kevin Ng, autorul principal al studiului.

Cercetătorul a spus că încă nu există dovezi că acești anticorpi ar împiedica infectarea sau răspândirea virusului, însă un studiu amplu este în desfășurare în parteneriat cu UCL și Imperial College of London în descoperirea rolului pe care anticorpii și alte mijloace de apărare autoimune îl joacă în protecția contra Covid19.

Sursa: biziday.ro

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Miturile și teoriile conspirației legate de vaccinul Covid-19 au fost demascate

În această săptămână, Marea Britanie a intrat în istorie ca...

Leave your comment