Analiză NY Times: Vaccinurile împotriva Covid-19 nu vor elimina măștile faciale. Virusul poate rămâne activ în mucoasa nazală, lucru susținut de mai mulți cercetători.

0 Comment
125 Views

Noile vaccinuri de la Pzifer și Moderna nu ajută la împiedicarea răspândirii coronavirusului, însă sunt foarte bune în prevenirea simptomelor grave.

Deși cei de la Pzifer și Moderna au efectuat o parte din vaccinuri, în urma unor studii realizate a rezultat infectarea câtorva persoane cu Covid-19 după ce au făcut injecția, iar multe alte entități umane nu au mai avut deloc simptome.

Dacă persoanele vaccinate intră în contact cu alți oameni sau renunță la a mai purta mască, există o posibilitate ca aceștia să transmită virusul în continuare.

În majoritatea infecțiilor respiratorii (gripe, răceli), virusurile se înmulțesc rapid în nas, forțând sistemul imunitar să producă un tip de anticorpi specifici mucoasei, țesutului umed care acoperă nasul, gura și plămânii. Dacă aceeași persoană este expusă la virus a doua oară, acei anticorpi care recunosc virusul, reușesc să îl oprească în nas, înainte ca acesta să ajungă în organism. Vaccinurile împotriva coronavirusului, în schimb, sunt injectate intramuscular și absorbite rapid în sânge, unde stimulează sistemul imunitar să producă anticorpi. Această abordare pare a fi suficientă pentru a împiedica persoana vaccinată să se îmbolnăvească, dar atât”, aceasta fiind explicația tehnică.

În cazul în care răspunsul oferit de vaccin nu este unul rapid și anticorpii nu vor circula către cavitatea nazală (condiția fiind să rămână acolo), pandemia va lua amploare iar.

Astfel, virusul se va răspândi printr-un simplu strănut sau chiar prin simpla expirare.

Imunologul de la Universitatea din Washington, Marion Pepper a declarat că există „o cursă între organism și virus”, sistemul imunitar fiind nevoit să combată virusul și să-l poată controla mai repede.

Un alt imunolog de la Universitatea Yale, pe numele său Akiko Iwasaki a spus că „odată ce dezvolți o formă de imunitate cu ajutorul vaccinului va scădea și posibilitatea de infectare”.

După afișarea rezultatelor studiilor din luna noiembrie, cei de la AstraZeneca au rămas uimiți de rezultatul pe care voluntarii testați în mod repetat și regulat l-au avut, spunând că vaccinul ar putea preveni și unele infecții.

Pe de altă parte, cei de la Pfizer vor testa în următoarea perioadă un grup de voluntari care vor fi supuși unui studiu pentru anticorpi ce vor lupta contra unei proteine virale N.

Anticorpii N ar aduce la suprafață informația prin care voluntarii vor vedea dacă s-au infectat cu virusul după imunizare.

Sursa: biziday.ro

Antonella Timiș

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Prima persoană vaccinată în România. Începe campania națională de vaccinare

Prima persoană de pe teritoriul țării care s-a vaccinat împotriva...

Leave your comment