Alin Burcea, CEO Paralela 45: “În turism, până în prezent, nu pot să spun că a fost luată vreo măsură de către Guvern” – INTERVIU

0 Comment
100 Views

Vara asta se anunță una dintre cele mai calde ale ultimilor ani, iar vacanțele speră să se strecoare printre amenințările noului coronavirus între iulie și septembrie. Platforma FacemSpitale.ro a realizat un interviu cu experții din turism care au oferit declarații despre profilul verii lui Covid-19.

Alin Burcea este proprietarul agenției de turism Paralela 45 și ne-a oferit declarații despre cum stau lucrurile în turismul românesc acum. Unde își vor petrece românii vacanța din 2020 este una dintre întrebările care se adaugă planurilor de ridicare a restricțiilor, după ce turismul și companiile de aviație au fost printre cele mai afectate domenii în timpul pandemiei de coronavirus.

Elena Catană: Care este situația în turismul românesc acum? 

Alin Burcea: Este o întrebare foarte generală. În principiu, România se vinde, evident pentru români. Se vînd litoralul, muntele, balneo, Delta. Străini nu vin în acest moment.

Elena Catană: Oamenii sunt mai reticienți în a pleca în vacanță? 

Alin Burcea: Oamenii nu sunt neapărat reticenți, problemele apar mai ales la extern, cu obligativitatea testelor și alte probleme. Altfel, nu au nici o reticență.

Elena Catană: Cum credeți că își poate reveni domeniul HoReCa după această criză? 

Alin Burcea: Domeniul Horeca își revine mai greu. Hotelurile pentru vacanțe funcționează, dar cele de oraș au grad de ocupare de 20-30%. Străini vin puțini, doar cu afaceri.

Elena Catană: Ce părere aveți despre reglementările guvernului din ultima vreme? Vi se par corecte? 

Alin Burcea: Nu vreau să comentez reglementările guvernului. În turism, până în prezent, nu pot să spun că a fost luată vreo măsură.

Elena Catană: Sunt justificate nemulțumirile oamenilor vis-a-vis de prețurile de pe litoral?

Alin Burcea: Tarifele despre care se vorbește pe media nu fac comparații corecte, adică 3 stele cu mic dejun în România similar cu cel din Grecia. Sunt situații când este mai scump la noi, dar având cerere, hotelierii români nu au motiv să reducă tarifele!

Elena Catană: De ce preferă tot mai mulți români litoralul grecesc sau bulgăresc în detrimentul celui românesc?

Alin Burcea: În weekend-ul trecut au fost 100.000 de români pe Litoralul românesc! Se merge și în România, și în Bulgaria, și în Grecia- cei mai mulți merg totuși în România!

Elena Catana
Article by Elena Catana

Absolventă a Facultății de Științe Politice - UB, în prezent masterandă a Facultații de Psihologie și Științele Educației, am fost voluntar în cadrul mai multor ONG-uri încercând să fac o schimbare în bine în societatea românească.


"Nivelul discuțiilor despre COVID-19 este penibil în România" acuză un pneumolog din Marea Britanie

Într-o postare realizată pe facebook, pneumologul Tudor Toma, medic în...

Leave your comment