Alegerile locale de duminică vin cu măsuri speciale împotriva Covid-19

0 Comment
169 Views

În contextul pandemiei de coronavirus, alegerile locale ce vor avea loc duminică, 27 septembrie  vin la pachet cu măsuri speciale de protecție anti Covid-19.

Autoritatea Electorală Permanentă a venit cu instrucțiuni clare în contextul pandemiei de Coronavirus.

–           Alegătorii vor purta masca de protecție în mod corespunzător, acoperirea nasului și a gurii fiind obligatorie.

–           Asigurarea distanțării fizice la cel puțin 1 metru de ceilalți, secțiile de votare fiind obligate să asigure circuite separate de intrare și ieșire.

–           Președinții birourilor de votare au obligația de a asigura acces prioritar pentru persoanele vârstnice, sau care au boli cronice.

În același timp. Persoanele care vor avea o temperatura mai mare de 37,3 grade vor avea parte de un acces prioritizat în secție, într-o cabina specială care vă fi folosită doar pentru persoane cu simptome similare, cu obligația ca această cabină să fie dezinfectata după ieșirea fiecărei persoane.

Urnă mobilă pentru persoanele infectate cu Covid-19

Mai mult decât atât, au fost luate măsuri speciale și pentru persoanele infectate cu noul tip de coronavirus. Astfel, Mițulescu Buică, președintele AEP, a afirmat că persoanele infectate cu noul coronavirus, “atât cele aflate în carantină sau izolare, cât şi cele din spitale – vor putea vota la alegerile locale folosind urna mobilă”.

Persoanele care refuză respectarea regulilor impuse de către Autoritatea Electorală Permanentă, ca de pildă purtarea măștii, nu vor fi lăsate în secțiile de votare, obligativitatea purtării măștii în secția de votare fiind stabilita prin hotărâre de guvern.

Mai mult decât atât, AEP precizează că respectarea aplicării masurilor de protecție va cădea în sarcina Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Sănătății.

Dragos Matei
Article by Dragos Matei

Absolvent de Stiinte Politice la Universitatea din București, masterand al Facutății de Sociologie și Asistență Socială - UB, specializarea Studii de Securitate.


Miturile și teoriile conspirației legate de vaccinul Covid-19 au fost demascate

În această săptămână, Marea Britanie a intrat în istorie ca...

Leave your comment