Agenţia Europeană a Medicamentului autorizează vaccinul Pfizer-BioNTech azi, 21 decembrie

0 Comment
61 Views

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) hotărește într-o ședință de lucru de la ora 16 autorizarea vaccinului împotriva coronavirusului, produs de companiile Pfizer și BioNTech. Ședința de azi, 21 decembrie, este o consecință a presiunii statelor europene pentru a urgenta procesul de evaluare a vaccinului.

Agenția Europeană a fost supusă la presiuni pentru a accelera procesul de evaluare a vaccinului pentru ca statele UE să înceapă imediat după Crăciun vaccinarea populației.  

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: ”Primii europeni vor fi vaccinaţi înainte de sfârşitul lui 2020”, a scris pe Twitter, după ce EMA a fixat că va avea pe 21 decembrie o reuniune extraordinară privind vaccinul Pfizer-BioNTec.

Oficial EMA, în ședința de azi, de la ora 16: “Nu sunt dovezi că vaccinul pe care îl autorizăm azi Nu va avea succes și împotriva noii tulpini care a apărut în Marea Britanie! Suntem optimiști, dar trebuie ca oamenii să respecte regulile (distanța fizică, purtarea măștii în zonele aglomerate și spălatul pe mâini) și populația să se vaccineze”

EMA este agenția care emite recomandări asupra noilor tratamente şi vaccinuri, dar Comisia Europeană are ultimul cuvânt în privinţa aprobării medicamentelor noi. Vaccinul Pfizer-BioNTech este deja administrat în SUA, Marea Britanie şi Canada.

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Prima persoană vaccinată în România. Începe campania națională de vaccinare

Prima persoană de pe teritoriul țării care s-a vaccinat împotriva...

Leave your comment