70 de școli din Franța au fost închise din cauza numărului mare al suspecților de coronavirus

0 Comment
106 Views

Zeci de școli din Franța au fost închise din cauza numărului mare de suspecți purtători de coronavirus, a declarat Ministrul Educației din Franța pentru CNN. Totuși până acum nu au existat cazuri confirmate în școli de la redeschiderea insitutțiilor de învățământ.

Cele 70 de școli au fost nevoite să suspende cursurile după ce persoanele suspecte de COVID-19 au apărut în comunitatea largă, a declarat pentru CNN un oficial de presă al ministerului educației. Acesta a mai declarat că toate cele 70 de școli se află în orașul Sens.

Acest lucru se întâmplă în timp ce Franța încearcă din răsputeri să își reînceapă activitatea pentru procesul de repornire a economiei fără a provoca o creștere a numărului de cazuri de COVID-19.

Jean-Michel Blanquer, ministrul Educației din Franța, a declarat pentru postul de radio RTL că aproximativ 40.000 de școli s-au redeschis de săptămâna trecută.

Dintre cei 1.4 milione de studenți care s-au întors în clasă, 186.000 sunt școlari din „zone verzi”, zone pe care Guvernul Franței le-a declarat sigure, iar restricțiile pentru libera deplasare nu mai sunt necesare în acest moment.  

În România școlile rămân închise până în septembrie. În perioada 2-12 iunie, elevii de clasele a VIII-a și a XII-a care se întorc totuși la clase pentru pregătirea de Evaluare Națională și Bacalaureat. Evaluarea Națională va începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie cu probele scrise, după care elevii vor susține probele de competențe.

Ioana Nicolae
Article by Ioana Nicolae

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul UNIBUC, specializarea Publicitate.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment