681 de cazuri noi de COVID-19 la doar 8510 teste efectuate. 8% dintre cei testați au fost depistați pozitiv!

0 Comment
83 Views

Situație îngrijorătoare în privința numărului nou de cazuri de COVID-19 în România! Țara noastră traversează o perioadă în care criza provocată de virusul SARS-CoV-2 se adâncește, iar autoritățile pare că au scăpat situația de sub control. Cifrele sunt edificatoare, iar România pare a fi țara cea mai afectată de pandemia COVID-19 din întreaga Uniune Europeană, ținând capul de afiș în privința numărului nou de cazuri de infectări.

Conform cifrelor comunicate astăzi de către Grupul de Comunicare Strategică, 681 de cazuri noi de infecție cu virusul SARS-CoV-2 au fost depistate în ultimele 24 de ore, realizându-se 8.510 teste. Mai exact, 8% dintre testele efectuate au avut rezultat pozitiv, iar cifrele nu fac decât să ne îngrijoreze, amintind, din punctul de vedere al datelor, de perioada de început a epidemiei în România. De pildă, în data de 16 aprilie au fost depistate 491 de cazuri COVID-19 la 4802 de teste efectuate. Pe atunci, puțin peste 10% dintre cei testați erau depistați pozitiv.

Și numărul persoanelor internate la Terapie Intensivă se află într-o creștere permanentă, astăzi fiind raportați 293 de pacienți internați pe secțiile ATI. Conform declarațiilor Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, situația este departe de a fi critică întrucât „În cele 226 de spitale COVID în faza 1, faza 2 şi suport COVID sunt în jur de 2.000, 1.927 de paturi de terapie intensivă. Citeşte întreaga ştire: Ministrul Sănătăţii: Avem aproape 4.000 de paturi la terapie intensivă, iar jumătate sunt în spitale care tratează pacienţi cu COVID-19”.

Platforma FacemSpitale vă îndeamnă să fiți precauți în această perioadă și să respectați măsurile recomandate de către specialiști. Spălatul pe mâini, păstrarea distanței față de persoanele din jur și purtarea măștii sunt regulile de bază de care trebuie să țineți cont pentru a preveni o potențială infectare.

Dragos Bistriceanu

Realizator de emisiuni TV, absolvent de Științe politice, în ultimii ani numele meu a fost asociat diverselor proiecte civice. De la inițiative legislative până la campanii de informare sau stimulare a participării tinerilor la viața politică.


Regatul Unit al Marii Britanii a aprobat folosirea vaccinului Oxford- AstraZeneca

Vaccinul împotriva Covid-19 produs de oamenii de știință de la...

Prima persoană vaccinată în România. Începe campania națională de vaccinare

Prima persoană de pe teritoriul țării care s-a vaccinat împotriva...

Leave your comment