600 mil. Euro se duc la instituțiile publice

0 Comment
129 Views

Sâmbătă au fost anunțate cheltuieli publice de aproximativ 600 de milioane de Euro. Anunțul a fost făcut chiar de premierul României, Ludovic Orban.

Toți acești bani ar trebui, ca urmare a solicitărilor din partea instituțiilor publice, să fie decontați de către stat. Ludovic Orban a declarat că toate aceste solicitări de decontare “sunt în procesare”, astfel că fondurile utilizate de instituții pe perioada crizei sanitare cauzate de către pandemia de Covid-19, ar trebui să fie imediat soluționate.

“Avem solicitări din partea tuturor entităților, inclusiv din partea autorităților locale, de decontare din fonduri europene pe cheltuielile COVID de aproape 600 de milioane de euro. Toate aceste solicitări sunt în procesare și ele vor fi decontate. Vom procesa rapid toate solicitările și vom deconta toate cheltuielile, evident, legale, care sunt făcute legal, care sunt făcute în conformitate cu legea. Să spui că nu faci achiziții că îți e teamă că nu îți decontează, asta e o falsă scuză. Noi am pus la dispoziție acești bani, banii există și vom deconta orice cheltuială legală făcută în această categorie de cheltuieli pe care am stabilit că le finanțăm” a declarat premierul Ludovic Orban.

Laurențiu-Georgian Buboacă

Sunt student la master, specialitatea "Jurnalism Politic" în cadrul Facultății de Jurnalism a Universității din București, licențiat în științe politice la Facultatea de Științe Politice, UB.


Leave your comment