280 de paturi la terapie intensivă vor fi operaționalizate într-o perioadă de aproximativ 7-21 de zile, anunță Nelu Tătaru

0 Comment
1085 Views

În cadrul ședinței de miercuri a Guvernului, Ministrul Sănătății a anunțat că au fost introduse încă 24 de spitale suport, unde vor fi operaționalizate 280 de paturi suplimentare pentru terapie intensivă într-o perioadă variabilă de aproximativ 7-21 de zile.

Da, sub coordonarea dumneavoastră, în ultimele trei zile am făcut o evaluare la nivel național și în București a situației evoluției pandemiei și am căutat suplimentarea paturilor de terapie intensivă la nivel național și în București.”, a afirmat Nelu Tătaru în cadrul ședinței de miercuri.

În aceeași zi, Ministrul Sănătății a introdus în ordinul 555/2020 încă 24 de unități medicale care sunt în totalitate sau parțial parte de ATI; în acestea fiind introduse 280 de paturi de terapie intensivă. „După evaluarea fiecărui spațiu în parte de echipele de la inspecția sanitară de stat, ISU și cele de ANMDR vom face și avem o evaluare și necesarul de personal pentru a putea operaționaliza aceste 280 de paturi.”, declară Nelu Tătaru în continuarea legii introduse.

Un plan de conformare va fi acordat fiecărei unități sanitare verificate în ATI, la finalul fiecărei săptămâni fiind întocmit un prim raport cu unitățile ce au fost verificate; declarația de mai sus venind ca un răspuns la întrebările premierului Ludovic Orban în legătură cu situația suplimentării paturilor la ATI în condițiile în care nu există o scădere vizibilă a numărului uriaș de infectări.

Sursa: news.ro

A.T.

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Leave your comment