16 echipe de fotbal în Liga I din sezonul următor

0 Comment
78 Views

Comitetul Executiv al FRF a aprobat astăzi mărirea numărului de echipe din Liga I de la 14 la 16 din sezonul următor. Ședința de la Federației a avut loc la ora 10:00, iar problema numărului de echipe din prima liga s-a aflat prima pe ordinea de zi.

Inițial, Federația Română de Fotbal dorea să schimbe sistemul din Liga 1 din sezonul 2021-2022, dar problemele cauzate de pandemie au schimbat planurile liderilor fotbalului românesc. Modificarea sistemului a fost prevăzută și în ultima ședința de CEx, dar nu s-a supus la vot pentru că nu a existat o solicitare din partea Ligii I de fotbal.

sursa foto: pinterest.com

Dinamo București – una dintre beneficiarele deciziei FRF

După decizia de astăzi, locurile 12 și 13 din campionat scapă de retrogradare (Politehnica Iași – care trebuia să joace barajul; Dinamo București – care se află pe un loc retrogradabil), iar cei de la Chindia Târgoviște urmează să joace meciul de baraj cu CS Mioveni, pe 9 și 12 august.

Până astăzi, fiind nevoiți să rămână în izolare, din cauza cazurilor de COVID-19 apărute la echipa, cei de la Dinamo au jucat doar 9 partide din cele 14 programate în play-out.

Această decizie a fost luată cu ajutorul unei adrese din partea LPF, în care 13 cluburi (mai puțin Botoșani) au anunțat că doresc trecerea de la sistemul cu 14 echipe la cel cu 16.

Petru Nicolaescu
Article by Petru Nicolaescu

Absolvent al specializării Comunicare și Relații Publice în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment